Werken bij

Grand cafe Willem

Grand-café Willem is een initiatief vanuit Philadelphia Zorg. Het is een gezellig restaurant in het wijkcentrum “Hof van Buren” in Nieuw-Middelburg. Hier verzorgen mensen met een arbeidsbeperking, onder professionele begeleiding, lunch, diner, receptie’s, feesten en partijen.

De doelstelling van Grand-café Willem is om mensen met een arbeidsbeperking mee te laten werken in de maatschappij door hen een werkplek met op maat gemaakte begeleiding te bieden. Daarnaast heeft Grand café Willem door haar ligging midden in de wijk Nieuw-Middelburg een sociale, wijkgerichte functie.

De werkzaamheden in het restaurant zijn gericht op horeca en facilitair. In de horeca ligt de nadruk op het voorbereiden van de dagmenu’s  en de bediening van gasten. Het facilitaire werk bestaat uit de dagelijkse werkzaamheden die voorkomen in het restaurant als; serveren, indekken en afrekenen. Het wassen en strijken van bedrijfskleding,  het beheer van de zalen- verhuur en de bereidingen van warme en koude gerechten, broodjes, hapjes en gebak. Daarnaast is de afwas in de spoelkeuken ook onderdeel van de werkzaamheden.

Bij Willem werken zorgprofessionals, horecapersoneel en chef-koks samen om de cliënten een zo’n goed mogelijke begeleiding te kunnen bieden. Deze begeleiding wordt per persoon op maat gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om voor diverse niveaus een uitdagende werkplek te bieden.

Doelgroep:

De doelgroep betreft jongeren en volwassenen die een werkplek ambiëren. Ze kunnen nog thuiswonend zijn of een eigen huishouding voeren binnen Philadelphia of andere zorginstelling. De leerling is zelfstandig en heeft een relatief lichte hulpvraag op basis van veelal een verstandelijke beperking en soms andere beperkingen zoals b.v. autisme. Of, personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met bijbehorende beperkingen en hulpvragen, via UWV, Re-integratie bedrijf of afdeling werk en inkomen van de gemeenten in de regio.

Werken en leren bij Philadelphia

Heb jij een afstand tot de arbeidsmarkt en wil je aan de slag? Dan is het leerwerktraject iets voor jou. Je krijgt les en gaat oefenen in de praktijk.
 

Wat is een leerwerktraject?

Een leerwerktraject geeft mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om te wennen aan het werkende leven. Tegelijkertijd leer je een specifiek vak. Philadelphia biedt leerwerktrajecten aan speciaal voor mensen met een beperking.

Het ontwikkelprogramma bestaat uit theorielessen en uit het opdoen van praktijkervaring. Een leerwerktraject wordt afgesloten met een partkijkcertificaat of een door de brance erkend certificaat.

Afgestemd op jouw mogelijkheden

We bieden jou maatwerk met het leerwerktraject. Dat betekent dat we het niveau en de tijdsduur van het programma afstemmen op jouw mogelijkheden. De lengte van het programma kan daardoor verschillend zijn. Het leerwerktraject duurt minimaal 6 maanden en kan maximaal 2 jaar duren. Als je het leerwerktraject met succes afrondt en het certificaat ontvangt dan kun je op zoek gaan naar werk. Wanneer het gewenst is kun je daarbij hulp krijgen van een jobcoach.