Werken bij…

Werken bij

https://www.philadelphia.nl/locatie/grand-cafe-willem-horeca

Grand-café Willem is een initiatief vanuit Philadelphia Zorg. Het is een gezellig restaurant in de wijk Nieuw-Middelburg waar mensen met een arbeidsbeperking, onder professionele begeleiding, lunch, diner, receptie en arrangementen verzorgen.

De doelstelling van Grand-café Willem is om mensen met een arbeidsbeperking mee te laten werken in de maatschappij door hen een werkplek met op maat gemaakte begeleiding te bieden. Daarnaast heeft Grand-café Willem door haar ligging midden in de wijk Nieuw-Middelburg een sociale, wijkgerichte functie.

De werkzaamheden in het restaurant zijn gericht op horeca en facilitair. In de horeca ligt de nadruk op hetvoorbereiden van de dagmenu’s  en de bediening van gasten. Het facilitaire werk bestaat uit het dagelijkseonderhoud van het restaurant, het wassen en strijken van bedrijfskleding,  het beheer van de verhuurzalen en de afwas in de spoelkeuken.

Bij Willem werken zorgprofessionals, horecapersoneel en chef-koks samen om de cliënten een zo’n goed mogelijke begeleiding te kunnen bieden. Deze begeleiding wordt per persoon op maat gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om voor diverse niveaus een uitdagende werkplek te bieden.

Leerwerktraject.

Het Leerwerktraject vindt plaats in Grand-café Willem te Middelburg. Momenteel zijn er 2 leerlijnen: Horeca (keuken en bediening) en facilitair. De cliënt krijgt de mogelijkheid om in een veilige omgeving beide leerlijnen te volgen.

Onder begeleiding van gekwalificeerd personeel wordt een op maat gemaakttraject gevolgd. In de afdeling horeca zijn SVH leermeesters aanwezig, om zo tot een goede certificering te komen. Ook kunnen er in dit traject  eventueelstages worden gevolgd, buiten het  Grand-café.  Met als einddoel, waar mogelijk,  uitstroom naar dearbeidsmarkt. Er worden trainingen sociale vaardigheden en  solliciteren aangeboden en bij voldoende vraag kan er een nieuwe leerlijn wordenopgestart.

Doelgroep:

De doelgroep betreft jongeren en volwassenen die een werkplek ambiëren. Ze kunnen nog thuiswonend zijn of een eigen huishouding voeren binnenPhiladelphia of andere zorginstelling. De leerling is zelfstandig en heeft een relatief lichte hulpvraag op basis van veelal een verstandelijke beperking en soms andere beperkingen zoals b.v. autisme. Of, personen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met bijbehorende beperkingen en hulpvragen, via UWV, Re-integratie bedrijf of afdeling werk en inkomen van de gemeenten in de regio.